Sicriul reginei a ajuns la Buckingham (Video)

Sicriul reginei a ajuns la Buckingham (Video)

Avionul care transportă sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a părăsit Scoţia, marţi seară, şi a ajuns deja la Londra.

Sicriul a fost adus de un avion al Royal Air Force şi a fost însoţit de prinţesa Anne, fiica reginei.

Avionul care a zburat de la Edinburgh la Londra este cel cu care s-au livrat şi arme Ucrainei şi a ajutat la evacuarea civililor din Kabul în 2021.

Regele Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au ajuns la palat. Mulţimea a izbucnit în urale şi aplauze când coloana oficială a intrat pe porţile palatului. Charles a putut fi văzut salutând cu mâna.

ADVERTISING

Cuplul s-a întors din Irlanda de Nord, unde a încheiat turneul regal cu un moment inedit în care regele Charles s-a supărat pe … un stilou.

Ulterior, maşina funerară oficială a fost întâmpinată de copiii şi nepoţii reginei, precum şi soţii lor, la Palatul Buckingham. 

O aclamaţie uriaşă s-a auzit când maşina funerară a trecut pe lângă cei care aşteptau lângă palat. Aplauze şi strigăte de "Odihnească-se în pace" au întâmpinat cortegiul. De asemenea, s-a auzit "hip, hip, hooray!" 

Queen's coffin transported to Buckingham Palace

Sicriul reginei va rămâne în Bow Room, înainte de a fi mutat, miercuri, pentru a fi depus la Palatul Westminster, unde mii de oameni sunt aşteptaţi să-i aducă un omagiu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇