Sibiul se află în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene. 60% din voturi au venit din afara României

Sibiul se află în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene. 60% din voturi au venit din afara României

Sibiul este inclus între primele cinci cele mai bune destinaţii turistice europene, obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Sibiu, competiţia celor mai bune destinaţii turistice europene, desfăşurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021, s-a încheiat miercuri seară, iar organizatorii – Asociaţia European Best Destinations – au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obţinute de Sibiu.

ADVERTISING

"Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut.

Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător şi apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun.

Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde. Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, suntem pregătiţi să primim din nou turişti", a afirmat Astrid Fodor.

muzeul-Astra-din-Sibiu
Muzeul Astra din Sibiu - Foto:SpotMedia.ro

Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021

Conform comunicatului, în scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations, a transmis: "Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. (…) De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa.

ADVERTISING

Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”.

Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de oraşe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicaţii de profil turistic precum Forbes, CondeNastTraveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail şi altele.

ADVERTISING

Potrivit clasamentului publicat pe site-ul European Best Destinations, Sibiul se află pe locul al cincilea, după Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croaţia) şi Florenţa (Italia).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇