Serviciul de Informații de la Chișinău confirmă planul lui Putin de a distruge Moldova

Serviciul de Informații de la Chișinău confirmă planul lui Putin de a distruge Moldova

Serviciul de Informații și Securitate de la Chişinău confirmă că a identificat activități subversive cu scopul subminării şi destabilizării Republicii Moldova.

Informaţia vine în contextul în care joi, de la Bruxelles, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit că Vladimir Putin are un plan de a distruge Moldova, despre care a informat-o pe Maia Sandu.

SIS a confirmat recepționarea informațiilor de la partenerii ucraineni, scrie Agora.md.

În același timp, SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

ADVERTISING

În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului R. Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.

SIS nu oferă mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi, la summit-ul Consiliului European, că a aflat despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de "distrugere" a Republicii Moldova.

ADVERTISING

„Am vorbit cu președintele Republicii Moldova, doamna Sandu, și am informat-o ce a reușit să afle spionajul nostru.

Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării.

Nu am avut niciun dubiu, când am văzut acest document și când am înțeles care sunt originile acestui document.

Am informat Moldova imediat despre aceste amenințări pentru a o proteja. Sunt sigur că și voi toți ați fi făcut același lucru.

ADVERTISING

Nu ştim dacă Moscova a dat, într-adevăr, un ordin pentru a îndeplini acest plan de atac asupra Moldovei, dar l-am interceptat, l-am recunoscut și am înțeles că e un plan similar cu cel pe care au încercat să îl implementeze în Ucraina”, a declarat Zelenski.

Lavrov a ameninţat Moldova

Occidentul vede Republica Moldova ca pe o „nouă Ucraină”, în timp ce preşedintele ţării, Maia Sandu, este „nerăbdătoare să adere la NATO” şi este gata pentru unirea Moldovei cu România, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat recent jurnalistului Dmitri Kiselev.

„Motivul pentru care au luat în considerare Moldova pentru acest rol este că au reuşit să pună la conducere un preşedinte prin metode foarte ciudate, care sunt departe de a fi liber-democratice, un preşedinte care pur şi simplu îşi doreşte să adere la NATO.

Ea (Maia Sandu - n.red.) are cetăţenie română, este pregătită să se unească cu România şi este pregătită practic pentru orice”, a declarat Serghei Lavrov.

„Aceasta este una dintre ţările pe care Occidentul vrea să o transforme într-o altă ţară anti-Rusia”, a conchis Lavrov, în interviul de la Rossia 24, după ce anterior şi alţi politicieni ruşi luaseră poziţie şi ameninţaseră Moldova cu „dezintegrarea”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇