Șeful FBI a venit la București. Procurori și polițiști DNA vor face sesiuni de training în SUA

Șeful FBI a venit la București. Procurori și polițiști DNA vor face sesiuni de training în SUA

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România, ocazie cu care s-a întâlnit cu procurorul general, dar şi cu șefii DNA și DIICOT.

Procurorul general Alex Florența a anunţat ulterior că a convenit cu Christopher Wray asupra unor sesiuni de training pentru procurori la FBI.

Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe colaborarea dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română.

ADVERTISING

„În concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și cybercrime, precum și a desfășurării investigațiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate”, transmite Parchetul General, citat de Mediafax.

În plus, șeful DNA, Marius Voineag, a ajuns la o înțelegere cu directorul FBI, prin care să existe o cooperare în materia schimbului de informații, câtă vreme informațiile obținute de agenţii FBI pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupție instrumentate de DNA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, ofițeri de poliție judiciară din DNA vor fi școliți de agenții FBI în Statele Unite, transmite ProTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇