Șeful celei mai mari companii germane de armament a fost găsit beat la 4 zile după ce a fost dat dispărut

Șeful celei mai mari companii germane de armament a fost găsit beat la 4 zile după ce a fost dat dispărut

Un bărbat din Germania dispare fără urmă şi reapare după patru zile, beat criță, într-o stare profundă de dezorientare. Pare un caz obişnuit de alcoolism, cu excepţia faptului că nu este vorba despre o persoană obişnuită.

Protagonistul este Thorsten Kutz, CEO-ul Rheinmetall, cel mai mare producător german de arme.

Thorsten Kutz
Foto: LinkedIn Thorsten Kutz

Compania este cea care a oferit în ultimele săptămâni guvernului german 88 de tancuri Leopard 1 şi 100 de vehicule blindate Marder pentru a le livra armatei ucrainene.

ADVERTISING

Bild Zeitung a dezvăluit cazul, care a început pe 13 mai, când poliţia din Kassel a anunţat că se află în căutarea unui bărbat de 50 de ani care nu s-a prezentat la serviciu şi nu mai răspundea la mobil.

Anunţul era însoţit de o fotografie, făcută de pe o cameră video, care îl înfăţişa pe Thorsten K. ridicând numerar de la un bancomat. Kutz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital, iar motivele dispariţiei sale temporare rămân necunoscute.

Dar rolul lui Kutz, care conduce gigantul german de armament din ianuarie 2022, alimentează cele mai variate ipoteze: a fost răpit pentru a da un avertisment sau a fost o problemă privată?

ADVERTISING

Autoritățile nu au vrut să facă declaraţii. Kutz este considerat de autorități drept „deţinător de secrete”, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.

Ziua 87 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇