Se lucrează la modificarea Codului Rutier. Amenzi uriașe, mai ales pentru agresivitatea în trafic

Se lucrează la modificarea Codului Rutier. Amenzi uriașe, mai ales pentru agresivitatea în trafic

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Rutier.

Noile prevederi ar urma să sancționeze la sânge șicanările în trafic iar amenzile se vor dubla sau chiar tripla pentru încălcări grave ale regulilor de circulație.

De exemplu, dacă mergi pe banda de urgenţă, poţi plăti o amendă de până la 2.900 de lei, informează Antena3. La acest moment, pragul maxim e de 725 de lei.

Pentru cei care merg în sens invers pe autostradă, amenda ajunge la 1.305 lei, față de 725 de lei, cât e în prezent.

ADVERTISING

Pentru agresivitate în trafic, amenzile vor fi între 1.305 lei și 2.900 de lei. Însă fostul șef al Poliției Române, Lucian Diniță, a atras atenția la postul de televiziune citat că această agresivitate va trebui definită clar, altfel sancțiunile urmând să fie anulate în instanță.

”Agresivitatea în trafic este definită încă din anul 2009. Din anul 2009 până în 2014, nu s-a ajuns la un consens la nivel parlamentar cu privire la definirea acesteia.

Trebuie definită, pentru că trebuie şi aplicată de poliţişti. Poliţistul când va lua acestă măsură, orice şofer va contesta… este o discuţie lungă. Eu vă spun doar atât, sigur este lăudabil, dar haideţi să vedem finalul, pentru că de multe ori, finalul a fost apoteotic", a precizat Lucian Diniţă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇