Scene incredibile pentru 2024, într-un conflict violent pe mare: Chinezii au atacat cu topoare și cuțite (Video)

Scene incredibile pentru 2024, într-un conflict violent pe mare: Chinezii au atacat cu topoare și cuțite (Video)

Armata filipineză a prezentat imagini care arată cum soldații săi se luptă, cu mâinile goale, cu Paza de Coastă chineză, înarmată cu macete, topoare și bastoane, în disputata Mare a Chinei de Sud.

Generalul Romeo Brawner Jr, șeful forțelor armate filipineze, a acuzat personalul chinez că s-a îmbarcat în peste opt ambarcațiuni cu motor și că a lovit în mod repetat două nave gonflabile, scrie Sky News.

El a spus că personalul Pazei de Coastă a încercat să împiedice transferul de alimente, arme de foc și alte provizii către un avanpost teritorial filipinez din Second Thomas Shoal, un atol disputat din Marea Chinei de Sud.

În imagini se vede cum chinezii atacă una dintre bărcile marinei filipineze cu un baston, iar plutitorii ei laterali au fost tăiați și dezumflați. O altă ambarcațiune a fost grav avariată.

ADVERTISING

Un soldat filipinez și-a pierdut un deget și alți soldați au fost răniți în timp ce le-au fost confiscate puști M4, echipamente de navigație și alte provizii, au declarat doi oficiali filipinezi de securitate.

Numai pirații fac asta. Numai pirații urcă, fură și distrug navele, echipamentele și bunurile”, a spus generalul Brawner.

El le-a cerut chinezilor să returneze toate armele de foc și echipamentele și „să plătească pentru daunele pe care le-au provocat”.

China a dat însă vina pe Filipine pentru confruntare, spunând că personalul filipinez a pătruns în zonă, ignorând avertismentele sale.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lin Jian, a declarat că paza de coastă chineză a luat „măsuri de aplicare a legii”, acuzând Filipine că își aprovizionează ilegal navele.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud - o cerere invalidată de un tribunal internațional în 2016.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇