Scandal la spitalul Marius Nasta: Rudele unui pacient mort de COVID-19 au vrut să intre pe geam la ATI

Scandal la spitalul Marius Nasta: Rudele unui pacient mort de COVID-19 au vrut să intre pe geam la ATI

20 de oameni, rude ale unui pacient care a murit la Institutul „Marius Nasta” din București după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, au făcut scandal, joi, la spital.

Aceștia au amenințat medicii și pacienții și au vrut să intre în clădire pe ferestre pentru a ajunge la secția de Terapie Intensivă, conform Digi 24.

„Persoanele recalcitrante nu au reușit să intre în pavilionul COVID, dar au încercat să intre pe ferestre în clădire.

Ei au încercat să ajungă în partea de terapie intensivă COVID, dar este un singur pavilion și vocile lor, zgomotul din curte, practic, a fost auzit nu doar de pacienții din pavilionul COVID, ci și de pacienții din pavilionul de pneumologie”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta.

ADVERTISING

Mahler va depune plângere penală

Beatrice Mahler a declarat că nicio persoană nu a fost rănită, dar că vineri va depune o plângere penală.

„Din păcate, în această seară (joi - n.red.) a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidități.

În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni a forțat intrarea în spital. Au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri - să spargă ferestrele, practic, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul”, a relatat dr. Beatrice Mahler.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Managerul a explicat că atât medicii, cât și pacienții au fost extrem de speriați.

„Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă COVID și care nu au nevoie de astfel de evenimente”, a adăugat managerul spitalului.

A fost nevoie de intervenția poliției

Situația s-a rezolvat abia după intervenția poliției și a jandarmilor care au rămas peste noapte la intrările spitalului.

„Astfel de situații nu sunt de dorit, mai ales că din informațiile pe care le am de la pază și de la colegii mei, grupul de persoane care a intrat cu forța în Institut căuta să agreseze personalul medical nu doar verbal, cum a făcut-o, ci și fizic.

ADVERTISING

Este extrem de trist că acest lucru se întâmplă și că efortul pe care îl facem și care vă asigur că este complet și constant nu este apreciat de aparținători”, a comentat dr. Beatrice Mahler.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇