Locomotiva unui tren de pasageri a luat foc în mers. CFR: Alte 9 trenuri de călători au întârzieri de până la 300 de minute

Locomotiva unui tren de pasageri a luat foc în mers. CFR: Alte 9 trenuri de călători au întârzieri de până la 300 de minute

Locomotiva unui tren regional care circula între Arad şi Timişoara a luat foc, luni dimineaţă, între staţiile Şagu şi Vinga, fără ca vreun călător să fie rănit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul s-a manifestat doar la locomotivă, iar flăcările au fost stinse de către pompieri.

„Este vorba de trenul Interregio 2602, a cărui locomotivă ardea cu flacără deschisă. S-a intervenit pentru protecţie până când echipa tehnică a CFR a scos de sub tensiune locomotiva, care era deja decuplată de la vagoane când au ajuns pompierii.

ADVERTISING

Au fost mobilizate echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Arad, Şagu şi Vinga, cu trei autospeciale de stingere. Flăcările au fost stinse complet în jurul orei 9:00", a precizat Pleşca.

Cei aproximativ 30 de călători au ieşit singuri din vagoane şi au stat pe câmp. Ulterior, vagoanele au fost ataşate la altă locomotivă, iar pasagerii au fost transportaţi în staţia Şagu.

Trenuri blocate şi cu întârzieri uriaşe

Traficul feroviar a fost oprit temporar, între staţiile CF Şag şi Vinga (linie simplă electrificată).

ADVERTISING

Nouă trenuri aparţinând CFR Călători vor avea întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute.

"Începând cu ora 09:50, a fost redeschisă circulaţia feroviară între staţiile Şag şi Vinga.

În urma incendiului care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad - Timişoara Nord) în staţia Şag, au fost afectate un număr de 9 trenuri aparţinând CFR Călători, cu întârzieri cuprinse între 70 şi 300 de minute.

Sunt posibile şi alte întârzieri de trenuri operate de CFR Călători pe alte rute, generate de necesitatea asigurării legăturilor pentru toţi călătorii până la destinaţia finală", se arată în comunicatul companiei.

CFR Călători precizează, în context, că personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre situaţia trenului şi să le acorde asistenţă pentru asigurarea legăturilor cu alte trenuri ale CFR Călători.

Totodată, în staţiile mari, CFR Călători va oferi apă şi produse preambalate la călătorii din unele trenuri afectate de acest incident

ADVERTISING

Citește mai multe știri despre problemele trenurilor CFR:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇