Rușii taie căile de salvare din Severodonețk: încă un pod strategic a fost distrus, ca nimeni să nu poată scăpa

Rușii taie căile de salvare din Severodonețk: încă un pod strategic a fost distrus, ca nimeni să nu poată scăpa

Forțele ruse au aruncat în aer un pod care leagă orașul ucrainean asediat Severodonețk de un alt oraș de peste râu, eliminând o posibilă rută de evacuare a civililor, au declarat duminică oficialii locali.

Severodonețk a devenit epicentrul bătăliei pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei. Părți ale orașului au fost distruse în unele dintre cele mai sângeroase lupte de când Kremlinul a declanșat invazia.

Forțele ucrainene și rusești încă se luptau duminică acolo, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai, citat de Reuters.

ADVERTISING

Forțele rusești au cucerit cea mai mare parte a orașului, dar trupele ucrainene controlează încă zona industrială și o uzină chimică unde se adăpostesc sute de civili.

Însă rușii au distrus un pod peste râul Siverskyi Donets, care leagă Severodonețk de orașul geamăn Lisiansk, a declarat Gaidai.

A rămas în picioare doar unul dintre cele trei poduri, motiv pentru care s-au redus rutele ce puteau fi folosite pentru evacuarea civililor sau pentru ca trupele ucrainene să se retragă.

În Lisiansk, bombardamentele rusești au ucis o femeie și au distrus patru case și un centru comercial, a declarat Gaidai.

ADVERTISING

Șeful administrației din Severodonețk a declarat că puțin mai mult de o treime din oraș a rămas sub controlul forțelor ucrainene, iar aproximativ două treimi se află în mâinile rușilor.

„Forțele noastre mențin puternic linia de apărare”, a declarat Oleksandr Stryuk la televiziunea națională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇