Rușii și-au bombardat soldații care au vrut să se predea (Video)

Rușii și-au bombardat soldații care au vrut să se predea (Video)

După ce a respins sâmbătă un asalt rusesc asupra pozițiilor sale, Brigada 33 Mecanizată Separată a Ucrainei a postat imagini care arată cum șapte luptători ruși au fost bombardați de propriile trupe.

Sâmbătă, forțele ruse au lansat un asalt major folosind tancuri și vehicule blindate împotriva Brigăzii 33 Mecanizate Separate a Ucrainei, lângă satul Kostiantînivka din regiunea Donețk, scrie Kyiv Post.

Atacul a fost oprit după ce trupele ruse au traversat un câmp minat, dar și după intervenția forțelor ucrainene care au folosit drone kamikaze, a anunțat Centrul Militar din Kiev duminică.

ADVERTISING

Deși asaltul principal a fost oprit pe loc, mai mulți soldați ruși au debarcat și s-au adăpostit într-o zonă împădurită aflată lângă Brigada 33, aparent pregătindu-se să continue atacul pe jos.

Cu toate acestea, după ce au suferit pierderi semnificative și s-au confruntat cu probabilitatea de a mai suferi victime, șapte soldați ruși au decis să se predea.

Soldații au abandonat armele și au ieșit din zonele împădurite cu mâinile ridicate. Ucrainenii au trimis o dronă pentru a-i conduce spre pozițiile ocupate de apărătorii militari ucraineni.

ADVERTISING

Dar în timp ce soldații care se predau mergeau, artileria rusă a început să tragă asupra lor. Primele lovituri au avut loc în spatele soldaților, iar aceștia s-au aruncat la pământ.

Відбиття ворожого штурму 33 ОМБр та обстріл росіянами власних військових

În momentul în care s-au ridicat și au început să fugă, a urmat o nouă lovitură care a ucis toți soldații ruși, cu excepția unuia, care a continuat să alerge spre Brigada 33 Mecanizată Separată a Ucrainei.

Întregul incident, inclusiv atacul inițial, încercarea de predare a personalului militar al Rusiei și lovitura de artilerie, a fost surprins în imagini video și postat pe canalul Telegram al Brigăzii.

ADVERTISING

Acesta nu este singurul caz în care forțele Rusiei au tras în propriul personal. Cel mai recent raport a venit din regiunea Kursk, după incursiunea Ucrainei din august.

Președintele rus Vladimir Putin a autorizat formarea așa-numitei unități speciale de voluntari „BARS-Kursk”, menită să „asigure securitatea” și „menținerea ordinii și a legii” în regiune.

Potrivit mai multor rapoarte din regiune, voluntarii au fost folosiți pentru a deschide focul asupra trupelor ruse care încercau să se retragă din zonă înaintea înaintării Forțelor Armate ale Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇