Rușii organizează un proces-spectacol pentru luptătorii de la Azovstal, de Ziua Independenței Ucrainei. Vor fi ținuți în cuști de fier (Foto)

Rușii organizează un proces-spectacol pentru luptătorii de la Azovstal, de Ziua Independenței Ucrainei. Vor fi ținuți în cuști de fier (Foto)

Rușii plănuiesc ca pe 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, să înceapă judecarea luptătorilor de la Azovstal cu un proces spectacol în clădirea Filarmonicii din orașul ocupat Mariupol.

Pe scena Filarmonicii se instalează cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni, afirmă serviciile secrete ucrainene.

„De Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții plănuiesc să organizeze un proces-spectacol al luptătorilor de la Azovstal capturați, în Mariupol, oraș aflat temporar sub ocupație. În acest scop, sălile neatinse de bombardamente ale Filarmonicii din Mariupol sunt în curs de reorganizare urgentă. Pe scena filarmonicii se instalează cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni. De asemenea, se ridică mai multe structuri noi provizorii”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISING

Pentru a adăuga un aspect de „legitimitate” acestei acțiuni, ocupanții pregătesc „martori” special pregătiți și aduc jurnaliști pro Kremlin.

Totodată, serviciile secrete ucrainene mai spun că, potrivit unuia dintre posibilele scenarii, Rusia ar putea bombarda Filarmonica în timpul procesului și va încerca să arunce vina asupra Ucrainei.

Ultimii apărători ucraineni ai Mariupolului, care rămăseseră în oţelăria Azovstal, s-au predat forţelor ruse în perioada 16 – 20 mai, după trei luni de lupte intense.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, un oficial din regiunea separatistă pro-rusă Doneţk a declarat că aceștia vor fi judecaţi şi riscă pedeapsa cu moartea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇