Nu se mai știe nimic despre eroii de la Azovstal şi familiile sunt disperate

Nu se mai știe nimic despre eroii de la Azovstal şi familiile sunt disperate

Familiile luptătorilor ucraineni care s-au baricadat în complexul Azovstal, încercând să apere orașul Mariupol de invazia rusă, spun că nu mai au nicio veste despre aceștia, de când au fost luați prizonieri de ruși.

„Nu am mai luat legătura cu soțul meu și nu am primit informații despre el în ultimul timp”, spune Anna, soția unui pușcaș marin care a fost grav rănit în Azovstal.

„Ultima dată când am vorbit a fost pe 13 aprilie. Apoi, camarazii lui de arme mi-au mai trimis mesaje că este încă în viață”, spune femeia, pentru CNN.

ADVERTISING

Ea a luat legătura cu autoritățile ucrainene, dar nici la nivel guvernamental nu se știu mai multe despre soarta prizonierilor luați de ruși.

„Noi toți – familiile, soțiile și mamele soldaților - ținem aproape, suntem mereu în legătură 24/7”, a precizat ea. „Întotdeauna ne trimitem orice știre disponibilă, suntem ca o familie”.

O altă femeie, Yana, care a ajutat la organizarea de evenimente caritabile la Kiev în sprijinul luptătorilor din Azovstal, n-a mai vorbit cu iubitul ei de 3 săptămâni și nimeni nu știe nimic.

ADVERTISING

„Nu am mai vorbit cu el și nici n-am mai aflat nimic despre el”, relatează ea. „Ultima dată când am luat legătura a fost pe 11 mai”.

Femeia este supărată că guvernul ucrainean nu i-a spus nimic despre iubitul ei și nu ştie unde a fost dus acesta de către ruși.

Multe familii sunt în această situație, după ce rușii i-au luat prizonieri pe ultimii militari care se mai aflau în complexul Azovstal. Aceștia s-au predat doar după ce au primit ordin de la Kiev, după ce au rezistat eroic trei luni de zile asediului rușilor.

ADVERTISING

Ziua 96 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇