Rușii încearcă să fugă din țară. Gările sunt pline, un bilet de avion spre Erevan sare de 2.000 de euro (Foto & Video)

Rușii încearcă să fugă din țară. Gările sunt pline, un bilet de avion spre Erevan sare de 2.000 de euro (Foto & Video)

Situația din Rusia escaladează de la o oră la alta și cetățenii încearcă fiecare să se pună la adăpost. În ciuda apelurilor autorităților să rămâne în case și să nu circule pe drumurile publice, foarte mulți încearcă să fugă din zonele fierbinți.

În gara din Rostov puhoaie de oameni au umplut peroanele, în încercarea de a prinde loc într-un tren.

Oamenii speră să reușească să plece înainte să ajungă în oraș soldații liderului cecen Ramzan Kadîrov, care au fost retrași din pozițiile din Ucraina pentru a apăra Rusia de mercenarii Wagner.

Alții încearcă să fugă cu mașinile, astfel că la benzinării s-au format cozi uriașe.

Și pe aeroporturile Moscovei este agitație, cererea mare scumpind rapid prețul biletelor de avion. Astfel, un zbor spre Erevan, capitala Armeniei, a ajuns să coste sâmbătă la prânz aproape 199.000 de ruble, adică peste 2.100 de euro.

ADVERTISING

Situația s-a precipitat după ce s-a aflat că Vladimir Putin, membrii ai familiei sale, dar și premierul Mihail Mișuștin au plecat din Moscova.

De la începutul zilei, mai multe avioane personale ale unor miliardari ruși au decolat de pe aeroporturi din jurul capitalei cu destinații în afara Rusiei. De asemenea, Alexander Lukașenko, președintele Belarus, a părăsit țara, aflându-se în Antalya, Turcia, încă de noaptea trecută.

Vă invităm să urmăriți AICI, în format LIVE TEXT, desfășurarea evenimentelor din Rusia cauzată de revolta mercenarilor Wagner

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au reacționat și vecinii Rusiei, liderii statelor convocând ședințe de urgență pentru a reglementa situația de la granițe.

Letonia și Estonia au decis întărirea securității la granițe. Letonia a decis și să nu-i mai primească pe ruși pe teritoriul ei, iar Estonia și-a îndemnat cetățenii să nu mai călătorească în Rusia.

Și Georgia stabilește reglementarea fluxului cetățenilor ruși care fug din țara lor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇