Rușii caută pe Google cum să își rupă o mână, după ce Putin a anunțat mobilizarea

Rușii caută pe Google cum să își rupă o mână, după ce Putin a anunțat mobilizarea

Căutările pe Google pentru „Cum să îți rupi un braț acasă” au explodat în Rusia, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației pentru a intra în războiul din Ucraina.

Președintele rus a spus că doar rezerviștii vor fi recrutați, iar ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care a vorbit după discursul lui Putin, a declarat că 300.000 de oameni cu „experiență militară anterioară” vor fi chemați.

La scurt timp după aceste afirmații, căutările pe Google după „cum să îți rupi un braț acasă” au explodat în toată Rusia, stârnind speculații că unii ruși ar putea apela la măsuri extreme pentru a evita războiul din Ucraina, potrivit Newsweek.

ADVERTISING

Conform datelor Google Trends din ultimele șapte zile, nu au fost înregistrate căutări pentru „cum să îți rupi un braț acasă” până la ora la care Putin și-a început discursul. Acest lucru nu înseamnă că nu au existat căutări pentru aceste cuvinte, doar că numărul lor era atât de mic încât datele nu au putut fi cuantificate.

Cu toate acestea, imediat după discursul lui Putin s-a putut observa o creștere foarte mare a căutărilor pentru aceste cuvinte.

În timpul discursului său, Putin a spus că o mobilizare parțială ar fi „total adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm, pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea poporului”.

ADVERTISING

El a avertizat ţările NATO că Rusia are la dispoziţie „diverse mijloace de distrugere”,făcând aluzie la armele nucleare.

Miercuri seara, rușii au ieșit în stradă, în zeci de orașe, să protesteze față de mobilizarea parțială anunțată de Putin. Peste 1.000 de persoane au fost reținute în 38 de orașe, cele mai multe fiind în Moscova și Sankt Petersburg.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇