Rușii au prins doi britanici în Ucraina și vor să-i dea la schimb pentru nașul lui Putin

Rușii au prins doi britanici în Ucraina și vor să-i dea la schimb pentru nașul lui Putin

Doi luptători britanici capturați în Ucraina de forțele ruse – Shaun Pinner și Aiden Aslin – au apărut la televiziunea de stat rusă și au cerut să fie eliberați în schimbul nașului lui Putin, Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus care este reținut de autoritățile ucrainene.

Cei doi au vorbit după ce au fost îndemnați de un bărbat neidentificat, relatează Reuters. Ambii i-au cerut prim-ministrului Marii Britanii, Boris Johnson, să-i ajute să ajungă acasă, printr-un schimb de prizonieri în care Ucraina să-l elibereze pe Medvedciuk, care a fost arestat săptămâna trecută în Ucraina.

Moscova declara recent că nu este interesată de eliberarea lui Medvedciuk, care nu este cetățean rus, deși acesta este nașul uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin. Președintele Zelenski sugerase că ar putea cere eliberarea tuturor prizonierilor de război ținuți de ruși în schimbul lui.

ADVERTISING

Familia lui Shaun Pinner le-a cerut răpitorilor săi să-l trateze ca prizonier de război, în conformitate cu regulile internaționale, deoarece aceste este înrolat de ani de zile în armata ucraineană, nu este voluntar sau mercenar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇