Planurile lui Putin cu bomba atomică, analizate de șeful spionajului militar din Ucraina

Planurile lui Putin cu bomba atomică, analizate de șeful spionajului militar din Ucraina

Ultimele avertismente privind riscul ca Rusia să utilizeze bombe atomice în Ucraina trebuie luate în serios, dar fără să genereze psihoză în masă. Amenințările nucleare fac parte din tactica de negociere și intimidare folosită de Vladimir Putin. În realitate, nu este chiar atât de ușor să folosești arma atomică, spune un oficial militar de top de la Kiev.

Kirill Budanov (foto), șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, consideră că utilizarea de către Rusia a armelor nucleare este puțin probabilă.

ADVERTISING

„Toată lumea să se calmeze, este doar o amenințare. Dacă Putin își pierde mințile și încearcă să facă asta, în primul rând, nici măcar din punct de vedere tehnic nu este atât de ușor de făcut. Da, poate încerca să facă asta, dar este puțin probabil să o facă. Acesta este un element de negociere, un element prin care șantajează pe toată lumea”, a explicat Budanov, citat de presa locală.

Pe 15 aprilie, Oleksiy Motuzyanyk, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că Kievul și partenerii occidentali nu au văzut semne că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare în Ucraina.

ADVERTISING

Pe de altă parte, șeful CIA, William Burns, a spus recent că amenințarea cu utilizarea armelor nucleare de către Rusia nu ar trebui luată prea ușor, deoarece dictatorul rus Vladimir Putin se confruntă cu eșecuri în Ucraina. El a subliniat că Statele Unite nu văd încă niciun semn că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu crede că ţara agresoare ar putea decide să folosească arme nucleare. Dar președintele a spus că Rusia va putea folosi arme nucleare atunci când va avea un avantaj față de adversarul său, nu atunci când Rusia este încolțită, așa cum cred unii lideri occidentali.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, pe fondul unei invazii la scară largă a Ucrainei, Rusia va folosi arme nucleare numai atunci când există o amenințare la adresa existenței țării agresoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇