Rușii au mințit. Americanii au publicat imagini cu drona lor lovită de un avion rusesc (Video)

Rușii au mințit. Americanii au publicat imagini cu drona lor lovită de un avion rusesc (Video)

Armata americană a publicat o înregistrare video cu avioanele rusești care au interceptat drona americană care s-a prăbușit în Marea Neagră. Imaginile arată că rușii au mințit când au spus că avioanele lor nu au atins aparatul de zbor fără pilot al US Air Force.

Înregistrarea este realizată de camera dronei MQ-9 Reaper, îndreptată către partea din spate, către coadă şi elice, și a surprins momente critice ale întâlnirii, în zbor, care a durat 30-40 de minute, scrie CNN.

În înregistrare se vede cum un avion Suhoi 27 se apropie și trece pe lângă dronă lăsând în urmă șuvoaie de combustibil. Ulterior, același avion se apropie și mai mult de dronă.

ADVERTISING

Clipul este întrerupt atunci când avionul de luptă rus se ciocnește de dronă, provocându-i daune la elice, ceea ce a forțat în cele din urmă SUA să o doboare în Marea Neagră.

Înainte ca drona să se prăbușească, Statele Unite au şters de la distanţă software-ul de la bordul său, pentru ca Rusia să nu culeagă informaţii secrete.

Rusia a negat în repetate rânduri că a avut loc o coliziune. Moscova a avut o altă versiune a poveştii şi a spus că avioanele sale de luptă nici nu au atins drona americană, care a căzut singură în Marea Neagră, după ce anterior se îndrepta spre spaţiul aerian al Rusiei cu transponderele oprite.

ADVERTISING

"Pentru identificarea intrusului, au fost ridicate de la sol avioane din forțele de apărare aeriană aflate de serviciu. În urma manevrelor bruşte, drona MQ-9 a intrat în zbor necontrolat cu pierdere de altitudine și s-a lovit de suprafața apei", a fost varianta Ministerului rus al Apărării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇