Bombardament rusesc aproape de Galați. Marinar român: Dacă mai stăteam 2 minute bubuia pe noi (Video)

Bombardament rusesc aproape de Galați. Marinar român: Dacă mai stăteam 2 minute bubuia pe noi (Video)

Rușii au atacat din nou regiunea Odesa, iar de această dată bombardamentele au avut loc extrem de aproape de granița Ucrainei cu România.

Rachete și drone au lovit porturile ucrainene Reni (peste Dunăre de Galați) și Izmail (în Deltă). Exploziile au fost vizibile și din România.

Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc după ce rușii au pornit atacul.

Portul Reni atacat cu drone astazi la 04 dimineata !

Publicată de Mihai Radu pe Duminică, 23 iulie 2023

Atacul asupra portului Reni, echipajele navelor sunt foarte speriate, unde este apararea antiaeriana NATO, cine apara marinarii romani?Cum vreti sa ajutam exportul cerealelor ukrainene, daca armata nu asigura securitatea spatiului aerian? Unde este aviatia militara ?

Publicată de Mihai Radu pe Duminică, 23 iulie 2023

Atacurile rușilor au vizat rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. Un depozit cu cereale aflat la 190 de metri de România a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Atacul a fost efectuat cu drone Shahed de fabricație iraniană și a durat 4 ore, a scris Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei pe Facebook, potrivit CNN.

ADVERTISING

„Un hangar de grâne a fost distrus, iar rezervoare de depozitare ale altor încărcături au fost avariate. Trei drone au fost distruse de către Forţele Aeriene de apărare. Inamicul continuă să terorizeze Odesa”, anunţă Comandamentul Operaţional.

⚡ Ворог продовжує тероризувати Одещину. 🕓 Цієї ночі майже 4-х годинну атаку дронами "Shahed-136" було спрямовано по...

Publicată de Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South” pe Duminică, 23 iulie 2023

Mărturia unui marinar român

„Dacă mai stăteam 2 minute bubuia pe noi. Am decis să fug fără revizie! S-au anunțat cinci zile de bombardament", a transmis un marinar aflat pe partea românească a fluviului, martor al exploziei, pentru Observatornews.

ADVERTISING

„În jur de ora 03:15 a început bombardamentul. Eu n-am avut timp de filmat că au bombardat lângă noi (eram la cheu – încărcam). Și câteva geamuri sparte la navă. Capace de magazie îndoite. Resturi căzute. Am înțeles ca sunt și victime", a transmis un alt martor.

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, activitatea se desfășoară normal în porturile românești din zonă și la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇