Rușii au atacat cu rachete un mall în care erau peste 1.000 de oameni. Zelenski spune că numărul victimelor e imposibil de imaginat (Video)

Rușii au atacat cu rachete un mall în care erau peste 1.000 de oameni. Zelenski spune că numărul victimelor e imposibil de imaginat (Video)

Cel puțin 13 persoane au murit și 40 au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra unui mall din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui.

În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, relatează CNN.

”Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat liderul ucrainean.

Zelenski a subliniat că centrul comercial ”nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă. Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.

ADVERTISING

”Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.

Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el.

Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, afirmă că la faţa locului au loc ”scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇