Rușii ar putea folosi o navă ucraineană capturată ca să atace vasele străine din Marea Neagră

Rușii ar putea folosi o navă ucraineană capturată ca să atace vasele străine din Marea Neagră

O fregată a marinei ucrainene, capturată de ruși la începutul războiului, a fost observată în apropierea Insulei Șerpilor. Ucrainenii avertizează că ar putea fi folosită în atacuri sub steag fals asupra vaselor comerciale străine.

Rușii ar mai putea să implice vasul militar capturat în Berdiansk și în atacuri asupra coastei ucrainene sau a altor țări din regiunea Mării Negre, a anunțat Centrul de Comandă Sud al armatei ucrainene, conform site-ului Ukrinform.

Forțele ruse și-au întărit prezența pe Insula Șerpilor pentru a controla rutele navale din zona de nord-vest a Mării Negre, instalând în acest punct mai multe sisteme de rachete S-400.

ADVERTISING

După declanșarea invaziei, la 24 februarie, Insula Șerpilor a reprezentat unul dintre obiectivele importante ale armatei ruse.

Cei 13 grăniceri ucraineni care apărau insula au opus rezistență, dar au fost luați prizonieri de ruși. Reacția militarilor ucraineni în momentul în care un vas rusesc militar i-a somat să se predea a făcut înconjurul lumii: "Navă rusească de război, du-te dracului!", au fost ultimele cuvinte ale unui grănicer înainte de atacul rușilor.

Ziua 92 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇