Rusia trimite Hamas arme occidentale capturate pe front, pentru a acuza Ucraina că vinde ce a primit de la SUA și UE

Rusia trimite Hamas arme occidentale capturate pe front, pentru a acuza Ucraina că vinde ce a primit de la SUA și UE

Spionajul ucrainean susţine că Rusia a transferat extremiștilor Hamas care luptă împotriva Israelului arme de fabricație occidentală capturate pe front.

Şi asta pentru că Moscova intenționează să acuze armata ucraineană că a vândut armament furnizat de SUA și UE către Hamas.

„Ca parte a campaniei de dezinformare a Kremlinului, aceste falsuri ar trebui să formeze baza unui număr de „articole revelatoare” și „investigații” în mass-media occidentală”, transmit serviciile de informații militare, citate de Kiev Indepedent.

ADVERTISING

Serviciile speciale ruse plănuiesc să-l folosească drept „sursă” pentru această campanie de dezinformare pe Ruslan Sirovîi, un locotenent de la Serviciul de Frontieră ucrainean care a trădat și a fugit la Moscova.

Rusia „țintește să discrediteze Forțele Armate ale Ucrainei și să îi determine pe partenerii occidentali să înceteze ajutorul militar” acordat Ucrainei.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului, Kremlinul își propune să exploateze ofensiva Hamas împotriva Israelului pentru a distrage sprijinul și atenția occidentală de la Ucraina.

ADVERTISING

În urma atacurilor pe scară largă ale Hamas asupra Israelului, trompetele Rusiei au amplificat deja mesajele care învinuiesc țările occidentale că neglijează conflictele din Orientul Mijlociu în favoarea sprijinului acordat Ucrainei.

Kremlinul s-a declarat ieri extrem de îngrijorat de evenimentele recente din Israel şi din teritoriile palestiniene, avertizând că situaţia ar putea escalada într-un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu. "Credem că este necesar să aducem situaţia pe o cale paşnică cât mai curând posibil, deoarece continuarea unei astfel de runde de violenţe comportă riscul unei noi escaladări şi al extinderii acestui conflict", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ADVERTISING

Cel puţin un rus a fost ucis şi 9 sunt daţi dispăruţi în Israel, după atacul Hamas din weekend.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇