Rusia susține că 27 de ţări doresc să cumpere vaccinul Sputnik V

Rusia susține că 27 de ţări doresc să cumpere vaccinul Sputnik V

27 de ţări şi-ar fi exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului. Pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea fazelor de testare a vaccinului „Sputnik V”.

Pe 11 august, Rusia a înregistrat primul vaccin din lume împotriva infecţiei cu COVID-19, acesta fiind dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova şi de Ministerul rus al Apărării.

ADVERTISING

27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, difuzate de canalul de televiziune Russia24.

Printre statele care şi-au exprimat intenţia de a-l cumpăra se numără: Brazilia, Venezuela, Kazahstan, Azerbaidjan şi Belarus. Anterior, şi Serbia s-a arătat interesată de vaccinul rusesc, dar și Republica Moldova.

Totodată, potrivit vicepremierului rus, o serie de ţări sunt pregătite pentru diferite forme de cooperare cu Rusia, printre care se numără dezvoltarea în comun a unui vaccin, localizarea producţiei şi furnizarea de ajutor umanitar.

ADVERTISING

Rusia spune că vaccinul nu a creat până acum complicații pacienților

Ea a adăugat că au fost deja alese trei situri industriale pentru producţia de vaccinuri.

„Până în prezent, primul vaccin înregistrat, Sputnik V, a intrat în a treia etapă de studii clinice, iar Ministerul rus al Sănătăţii, împreună cu Ministerul Industriei şi Comerţului şi Serviciul Federal de Supraveghere în Asistenţă Medicală, a selectat trei situri industriale care au competenţă pentru producţia industrială a vaccinului”, a declarat Golikova la o întâlnire cu cabinetul.

ADVERTISING

Oficialul a adăugat că, în timpul studiilor clinice, nu au fost înregistrate complicaţii la cei care au primit vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

Potrivit lui Golikova, se preconizează că la sfârşitul lunii septembrie vor fi finalizate şi studiile clinice ale unui alt vaccin rusesc împotriva coronavirusului, EpiVacCorona, care este dezvoltat de Centrul de Cercetare de Stat pentru Virologie şi Biotehnologie Vektor. Înregistrarea acestui vaccin este programată pentru sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Vaccinul Gam-COVID-Vac („Sputnik V”) a trecut prin două faze de testare, iar pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea acestora. În a treia şi a patra fază de testare vor participa 40.000 de voluntari peste 18 ani, iar studiile vor fi efectuate în mai multe instituţii medicale de stat din Moscova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇