Rușii merg mai repede la Haga decât la Chișinău: Și dacă ajung tot pot să și-o ia!

Rușii merg mai repede la Haga decât la Chișinău: Și dacă ajung tot pot să și-o ia!

Dacă Vladimir Putin vrea să cucerească Republica Moldova, va avea parte de o mare surpriză, spune un cunoscut critic al președintelui Rusiei.

Rușii ar fi decis să lanseze o agresiune împotriva Moldovei, ca să ajungă la Odesa din vest, cu ajutorul separatiștilor din Transnistria, scria recent The Times. Cu toate acestea, fostul deputat al Dumei de Stat de la Moscova și politician de opoziție Ghenadi Gudkov și-a exprimat scepticismul cu privire la acest lucru, într-un interviu pentru presa din Ucraina.

ADVERTISING

„Un astfel de scenariu este posibil, dar trebuie mai întâi să și ajungă în Moldova”, a spus politicianul, adăugând că în acest moment trupele ruse nu pot avansa nici până la capătul Donbasului.

„La urma urmei, ce este Moldova? Este o fostă parte a României. Va sta România, care are o populație de 20 de milioane de locuitori, doar să se uite cum ia Moldova bătaie? Mă îndoiesc foarte mult de așa ceva", a spus Gudkov.

La rândul său, prezentatorul a amintit că România este o țară NATO, după care fostul deputat al Dumei de la Moscova a adăugat:

ADVERTISING

„Da, este o țară cu o armată decentă și o atitudine foarte dură față de Rusia; o țară care a transferat foarte multe arme către Ucraina; care a luat o atitudine foarte dură; o țară care a găzduit forțe NATO suplimentare foarte serioase, inclusiv trupe americane. Nu va fi o plimbare în parc, asta e sigur.”

Gudkov crede că Republica Moldova este prea greu de cucerit de către armata rusă: „În primul rând, trebuie să ajungi acolo. În al doilea rând, poți ajunge acolo și să ți-o iei în freză. Și trebuie să te mai și întorci până pe 23 februarie (Ziua Apărătorului Patriei în Rusia - n.red.)”.

ADVERTISING

Prin urmare, spune opozantul rus, generalii lui Putin ar trebui să-și mai modereze elanul.

Iar dacă trupele ruse vor ajunge cumva până în Republica Moldova, foarte curând se vor întoarce înapoi, după care vor merge direct la Haga, ca inculpați.

Drumul spre Chișinău s-ar putea să aibă un final complet neașteptat pentru armata lui Putin, mai spune fostul deputat al Dumei de Stat de la Moscova.

⚡ГУДКОВ: Путіну не допоможуть союзники, росію розвалять, удар по морді від Молдови / Україна 24

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇