Rusia depăşeşte pentru prima dată 1.000 de decese într-o singură zi. Record şi la numărul de cazuri

Rusia depăşeşte pentru prima dată 1.000 de decese într-o singură zi. Record şi la numărul de cazuri

Rusia a raportat, sâmbătă, pentru prima dată de la începutul pandemiei, un bilanţ de peste 1.000 de decese în precedentele 24 de ore la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Cele 1.002 decese anunţate sâmbătă ridică numărul total al victimelor pandemiei în Rusia la 222.315, transmit Reuters şi AFP, citând surse oficiale.

Un record a înregistrat şi numărul de cazuri de infectare confirmate în ultimele 24 de ore: de 33.208.

Este a treia zi consecutiv cu recorduri de cazuri noi şi decese în Rusia.

Această statistică vine în momentul în care doar 31% dintre ruşi s-au vaccinat complet, potrivit site-ului de specialitate Gogov, pe fondul neîncrederii populaţiei, Rusia fiind cea mai afectată ţară din cauza virusului din Europa. 

ADVERTISING

Virusul se răspândeşte în condiţiile în care restricţiile sanitare impuse de guvern sunt limitate, chiar dacă unele regiuni au reintrodus prezentarea de QR coduri pentru a putea intra în locuri publice. 

Kremlinul, preocupat să protejeze economia, a refuzat să instituie restricţii semnificative la scară naţională, dar în acelaşi timp consideră "inadmisibilă" rata scăzută de vaccinare împotriva Covid-19.

Bilanţul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns astfel la aproape 8 milioane, mai precis 7.958.384, conform datelor oficiale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇