Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare în Rusia, după un nou record al deceselor zilnice

Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare în Rusia, după un nou record al deceselor zilnice

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia trebuie să îşi accelereze campania de vaccinare antiCovid, după ce bilanţul deceselor zilnice a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei.

Adresându-se parlamentarilor aleşi recent în aceste funcţii, Vladimir Putin i-a îndemnat să sprijine în mod activ eforturile depuse pentru ca un procent cât mai mare din populaţia Federaţiei Ruse să se vaccineze împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

"Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare", a spus preşedintele rus.

ADVERTISING

Autorităţile de la Kremlin au pus creşterea numărului de infectări pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat până în prezent.

Rusia a dezvoltat şi a lansat foarte repede vaccinul Sputnik V, la doar câteva luni după declanşarea pandemiei de COVID-19 în 2020, însă ritmul vaccinărilor a fost lent, iar mulţi experţi ruşi au explicat acest fenomen prin neîncrederea în autorităţi şi temerile populaţiei faţă de produsele medicale noi.

Prim-ministrul rus Mihail Mişustin a anunţat tot marţi că aproximativ o treime din populaţia Federaţiei Ruse a fost vaccinată până în prezent împotriva noului coronavirus.

ADVERTISING

Rusia a raportat marţi 973 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, care reprezintă cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul pandemiei, precum şi 28.190 de infectări noi.

Anna Popova, directoarea Serviciul Federal de Supraveghere pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor şi Bunăstarea Omului, a spus că autorităţile regionale din Federaţia Rusă îşi intensifică eforturile pentru a pune în aplicare măsurile care privesc purtarea măştii sanitare în spaţiile publice.

În regiunea Moscovei, autorităţile locale au ordonat ca cel puţin 80% din angajaţii centrelor comerciale, saloanelor de înfrumuseţare, cluburilor de fitness şi altor unităţi cu acces public să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇