Rusia a mai pierdut un general în Ucraina, în total 8 din cei 20 trimiși pe front

Rusia a mai pierdut un general în Ucraina, în total 8 din cei 20 trimiși pe front

Kievul a anunţat vineri că forţele sale au ucis în lupte încă un general rus, de această dată în sudul Ucrainei.

„Trupele noastre l-au ucis pe comandantul armatei 49 din districtul sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev, într-un bombardament asupra aerodromului Cernobaivka”, situat în regiunea Herson, a afirmat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ultima număratoare a ucrainenilor arată că până acum au fost uciși pe front opt generali ruși, din cei 20 trimiși cu trupele, plus alți ofițeri superiori.

ADVERTISING

În același timp, acasă, la Moscova, Putin ar fi concediat până acum nouă generali, pentru eșecurile din Ucraina. Nici ministrul Apărării și șeful de stat major nu au mai fost văzuți în ultima perioadă.

Rusia a confirmat până acum doar moartea în Ucraina a generalului Andrei Suhoveţki, comandant adjunct al armatei 41, după ce a luptat în Siria în 2018-2019.

Alexander Grinberg, analist la Institutul pentru Securitate şi Strategie din Ierusalim (JISS), a spus că, dacă în cazul lui Gherasimov condiţiile morţii rămân necunoscute, generalul Suhoveţki ar fi fost ucis de un lunetist.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ei (ruşii) s-au gândit că va fi o operaţiune de tip poliţienesc pentru a pune un guvern loial Moscovei în locul lui Zelenski. Este imposibil ca un ofiţer de acest rang să fie atât de aproape de lupte”, a spus Grinberg.

La rândul său, Elie Tenenbaum, cercetător la Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), a estimat că prezenţa în teren a ofiţerilor de rang înalt este mărturia faptului că Moscova „le cere generalilor să stea în fruntea trupelor şi să îşi asume riscuri” pentru a compensa situaţia morală dificilă a trupelor ruse.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇