Rusia a lansat o noua bancnotă de 100 de ruble, dar nu poate să o pună în circulație

Rusia a lansat o noua bancnotă de 100 de ruble, dar nu poate să o pună în circulație

Banca Centrală a Rusiei a pus joi în circulație o nouă bancnotă de 100 de ruble, dedicată Moscovei și Kremlinului.

Însă va dura mult mai mult timp ca procesul să fie finalizat, pentru că, după sancțiuni, nu prea mai are cine să facă modificările tehnice necesare.

Bancomatele și casele de marcat trebuie actualizate ca să poată recunoaște noua bancnotă și de acest proces se ocupă cei care au produs respectivele echipamente.

Însă NCR și Diebold Nixdorf, care dețineau cam 60% din ATM-urile din Rusia, și-au suspendat activitatea după lansarea invaziei, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

Un expert consultat de Kommersant a spus că cel mai probabil punerea în circulație va dura ani buni. De altfel, Asociația Băncilor din Rusia ceruse Băncii Centrale să amâne lansarea noii bancnote, care inițial era programată să intre în circulație în aprilie.

Banca Rusiei a dat încă două luni răgaz, însă a precizat că nu impune niciun termen limită, conștientă fiind de problemele tehnice.

Vechea bancnotă de 100 de ruble fusese emisă în 1997 și i-au fost aduse mici modificări în 2001 și 2004. Ea va mai circula o bună perioadă în paralel cu noua bancnotă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇