Rusia a declarat persona non grata un diplomat român. UPDATEAurescu: Nu este nimic special

Rusia a declarat persona non grata un diplomat român. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>Aurescu: Nu este nimic special

Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev, confirmă Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, transmite Ministerul român al Afacerilor Externe.

ADVERTISING

Potrivit site-ului Ambasadei României la Moscova, numele acestuia este Alin Iliescu.

UPDATE 21:55 - Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi seară că ”nu este nimic special în această decizie”.

”Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat, marţi seară, la TVR, Bogdan Aurescu.

Aurescu a explicat că ”se practică uneori între state un astfel de răspuns”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Context

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile lui Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României.

Expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre, preciza președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇