România a cerut încă 8 milioane de vaccinuri BioNTech/Pfizer de la Comisia Europeană

România a cerut încă 8 milioane de vaccinuri BioNTech/Pfizer de la Comisia Europeană

Premierul Florin Cîţu anunţă că a aprobat marţi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer şi contractate deja de România.

ADVERTISING

Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală", afirmă Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de...

Posted by Florin Cîţu on Tuesday, January 12, 2021

Premierul adaugă că, în plus faţă de vaccinurile BioNTech/Pfizer, "mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România".

"Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19", conchide Cîţu.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇