Valeriu Gheorghiță: Elevii s-ar putea întoarce fizic la școală la sfârșitul lui martie - începutul lui aprilie

Valeriu Gheorghiță: Elevii s-ar putea întoarce fizic la școală la sfârșitul lui martie - începutul lui aprilie

La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic, a declarat, duminică, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a fost întrebat, la Digi 24, când se vor putea întoarce elevii la școală.

„Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie - început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale”, a răspuns col. dr. Gheorghiță.

ADVERTISING

În prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Mai întâi vor fi vaccinați cei care fac parte din personalul medical din prima linie din spitale, rimii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇