Avionul TAROM care îi va aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud a plecat spre Pretoria și se va întoarce cu o zi mai devreme decât a fost anunțat inițial - UPDATE

Avionul TAROM care îi va aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud a plecat spre Pretoria și se va întoarce cu o zi mai devreme decât a fost anunțat inițial - UPDATE

Un avion TAROM a plecat, în noaptea de duminică spre luni, către Africa de Sud, de unde îi va aduce acasă pe campionii naționali la rugby și pe alți cetățeni români, blocați după ce Uniunea Europeană a anulat zborurile spre această zonă a lumii. 

Avionul, care are trei echipaje, ar urma să ajungă înapoi, în țară, marți dimineață, informează Digi 24.

”Va efectua escala la Mombasa în Kenya unde va rămâne 12 ore. Ulterior, un alt echipaj va prelua această aeronavă și va decola către Johannesburg, Africa de Sud. Vorbim de o aeronavă cu 116 locuri. Doar 90 de locuri vor fi ocupate ca această aeronavă să zboare cât mai mult. Vorbim de 90 de pasageri, peste 50 de pasageri vor fi europeni. Cetățenii europeni vor fi redistribuiți în funcție de necesitățile scontate. Misiunea noastră este aceea de a ajunge în Africa de Sud, de a prelua cetățenii români și pe ceilalți pasageri și de a-i aduce în siguranță acasă", a precizat Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al TAROM.

ADVERTISING

39 de cetățeni români trebuie repatriați din Africa de Sud, inclusiv campionii naționali la rugby.

Misiunea a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă, după ce Uniunea Europeană a suspendat legăturile aeriene cu 8 țări din sudul Africii din cauza temerilor legate de noua tulpină a coronavirusului, numită Omicron. „Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români”, a anunțat duminică premierul Nicolae Ciucă.

Românii care se află în Africa de Sud au fost testați și nu a fost descoperită nicio persoană infectată.

ADVERTISING

UPDATE 14.36: Aeronava TAROM care aduce românii aflați în Africa de Sud va ajunge cu o zi mai devreme față de ora comunicată inițial către Ministerul Transporturilor. TAROM anunță că a fost vorba de o eroare, iar directorul companiei își asumă această eroare.

„În urma analizelor efectuate cu toți factorii implicați în organizarea misiunii de repatriere a românilor și cetățenilor europeni din Africa de Sud, dar și în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme față de ora comunicată inițial către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00”, transite TAROM.

ADVERTISING

Compania precizează că directorul general al TAROM își asumă informarea eronată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇