Ciucă: O aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud

Ciucă: O aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor. Decizia a fost luată în ședința de Guvern convocată duminică.

„Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români. Deoarece mai rămân 55 de locuri libere, oferim această capabilitate și acelor state europene care nu au reușit să-și extragă cetățenii din Africa de Sud”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Avionul va pleca luni spre Africa de Sud pe traseul București-Mombasa-Pretoria, a detaliat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Românii care se află în Africa de Sud au fost testați și nu a fost descoperită nicio persoană infectată.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului.

Şedinţa a avut loc după ce sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

ADVERTISING

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului. Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.

Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în întreaga lume și în mai multe state europene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇