Risc maxim de avalanşă în Făgăraş: Drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ

Risc maxim de avalanşă în Făgăraş: Drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ

Salvamontiştii din Braşov anunţă, miercuri, risc maxim de producere a avalanșelor în Munţii Făgăraş, din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele ore.

Salvamont Victoria a transmis că drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Risc de avalanşă gradul 5 din 5 în Masivul Făgăraş! Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, Serviciul Salvamont – Consiliul Judeţean Braşov anunţă riscuri majore de producere a avalanşelor şi avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile”, a transmis, miercuri, Consiliul Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

Căderile masive de zăpadă au dat peste cap traficul în Brașov. Primarul anunță sancționarea firmei de deszăpezire (Video)

Potrivit echipei Salvamont Victoria, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ, deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil.

”Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraş”, a mai transmis Consiliul Judeţean Braşov.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: