Căderile masive de zăpadă au dat peste cap traficul în Brașov. Primarul anunță sancționarea firmei de deszăpezire (Video)

Căderile masive de zăpadă au dat peste cap traficul în Brașov. Primarul anunță sancționarea firmei de deszăpezire (Video)

Căderile masive de zăpadă au dat peste cap traficul în Brașov, în condițiile în care firma de deszăpezire a intervenit cu mai puține utilaje decât trebuia.

Aceasta a intervenit cu doar 20 de utilaje, deși avea obligaţia de a trimite 78 de maşini în teren.

Primarul Allen Coliban a anunţat că firma va fi sancţionată.

Este inadmisibil să suferim cu toţii din cauza incompetenţei celor de la firma de deszăpezire Comprest. I-am notificat din timp că astăzi va ninge şi că trebuie să fie pregătiţi să acţioneze imediat cum e nevoie. Nu şi-au făcut treaba cum trebuie şi nu au respectat contractul pe care îl avem. În loc să trimită încă de la 4 dimineaţa cele 78 de utilaje de deszăpezire, au trimis doar 20. Firma urmează să fie sancţionată.

primarul din Braşov, Allen Coliban.
ADVERTISING

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a precizat că au existat drumuri impracticabile

Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situaţia nu este deloc una bună şi aici este 100% vina prestatorului de servicii. La verificarea de la 7.30 erau doar douăzeci maşini care acţionau cu lamă, la ora 11.00, erau 35 de utilaje care acţionează.

Într-adevăr, este o vreme aparte pentru această perioadă, însă ieri, noi, Primăria, am trimis notificare către firma de deszăpezire, care astăzi de dimineaţă, începând cu ora 4.00, trebuia să intervină cu toate utilajele. Avem 78 de utilaje care trebuie să fie la dispoziţia primăriei, şi, din păcate, doar 20 de utilaje au acţionat dimineaţă.

viceprimarul Sebastian Rusu
Conducerea Primăriei a luat decizia sancționării firmei de deszăpezire

Celulă de criză la primărie

În fine, la nivelul Primăriei Braşov s-a constituit o celulă de criză.

ADVERTISING

Ninsorile din această dimineaţă au acoperit, în doar câteva ore, Braşovul şi Poiana Braşov, cu un strat gros de zăpadă, de aproximativ 30 de cm. (...) La nivelul Primăriei Braşov s-a constituit o celulă de criză, condusă de viceprimarul Sebastian Rusu, pentru a găsi soluţiile legale prin care Municipalitatea să se asigure că operatorul serviciului de deszăpezire îşi va îndeplini, în cel mai scurt timp, obligaţiile contractuale şi pentru a stabili care sunt sancţiunile care vor fi aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate de operator.

Sancţiunile vor fi, în primul rând, financiare: reducerea plăţii prestaţiilor, dar  şi aplicarea de penalităţi sau oprirea garanţiei de bună execuţie

purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea
ADVERTISING

Traficul în oraş se desfăşoară cu dificultate, stratul de zăpadă depus fiind consistent.

Brasov - Ninsoare abundenta, 7 aprilie 2021
Deszăpezire - 07.04.2021
Ninsoare abundenta Brașov (7 Aprilie 2021)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇