Regele Charles își reia activitățile publice după aproape trei luni de la anunțul că are cancer

Regele Charles își reia activitățile publice după aproape trei luni de la anunțul că are cancer

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să-şi reia activităţile publice de marţea viitoare. Medicii săi consideră „foarte încurajatoare” evoluţia stării sale de sănătate de la anunţarea diagnosticului de cancer, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

„Majestatea Sa Regele îşi va relua curând activităţile publice după o perioadă de tratament şi de recuperare în urma diagnosticului de cancer”, potrivit unui comunicat al palatului, relatează AFP şi Reuters.

Angajamentele publice vor fi totuşi "adaptate dacă este necesar pentru a minimiza riscurile pentru recuperarea" regelui, a indicat sursa citată.

ADVERTISING

El va vizita cu soţia sa Camilla marţea viitoare un centru de luptă împotriva cancerului unde cuplul regal se va întâlni cu echipe medicale şi pacienţi, potrivit palatului.

Charles, în vârstă de 75 de ani, şi Camilla, 76 de ani, îi vor primi pe împăratul Naruhito al Japoniei şi pe soţia sa, împărăteasa Masako, pentru o vizită de stat la sfârşitul lunii iunie, la invitaţia Regatului Unit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apariţiile sale publice vor fi decise de la caz la caz şi vor urma recomandările medicilor săi, a precizat purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham, menţionând că suveranul nu va urma un "program de vară complet".

De la anunţarea diagnosticului de cancer, la începutul lunii februarie, suveranul britanic şi-a anulat toate angajamentele publice oficiale, continuând în acelaşi timp să îndeplinească anumite funcţii oficiale sau să onoreze anumite reuniuni într-un cadru restrâns, cum ar fi întâlnirile sale săptămânale cu prim-ministrul Rishi Sunak.

ADVERTISING

Pe măsură ce se apropie prima aniversare de la încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla, "majestăţile lor rămân profund recunoscătoare pentru expresiile de bunătate şi urări de bine pe care le-au primit din întreaga lume în timpul momentelor bune şi provocărilor de anul trecut", se arată în comunicat.

Palatul Buckingham a anunţat la începutul lunii februarie că regele Charles al III-lea suferă de cancer, depistat în timpul unei operaţii la prostată cu câteva zile mai devreme şi că suveranul a început deja un tratament medical.

Ultima sa apariţie publică datează din 31 martie când Regele Charles al III-lea a sosit la capela Saint-George de pe domeniul regal Windsor pentru a asista la tradiţionala ceremonie religioasă oficiată cu ocazia Paştelui anglican, aceasta fiind prima sa apariţie publică importantă după ce anunţase că suferă de cancer în urmă cu două luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇