Regele Charles are cancer

Regele Charles are cancer

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Anunţul este oficial şi vine chiar de la Palatul Buckingham.

Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, pe care a suferit-o acum mai bine de o săptămână, scrie BBC.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit tipul de cancer de care suferă regele, însă monarhul a început luni „tratamente regulate”, precizează sursa oficială.

În plus, Palatul Buckingham transmite că regele „rămâne pe deplin optimist în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”.

ADVERTISING

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri ai familiei regale să-i ţină locul cu diverse ocazii, în timpul tratamentului.

Nu se oferă alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un prognostic.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham, în Norfolk, luni dimineață, pentru că a început tratamentul în ambulatoriu.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, regele își va continua rolul constituțional de șef al statului, în ceea ce priveşte documentele și întâlnirile private.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Regele Charles a fost văzut, duminică, la o slujbă din Sandringham, unde a făcut cu mâna mulțimii.

Amintim că regele a suferit o intervenţie la prostată la un spital privat din Londra, în urmă cu mai bine de o săptămână. Regele a ales să facă publice informaţii despre tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să-şi facă controale de prostată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇