Regele Charles va deschide în premieră pentru public Castelul Balmoral, unde a murit regina Elisabeta a II-a (Foto)

Regele Charles va deschide în premieră pentru public Castelul Balmoral, unde a murit regina Elisabeta a II-a (Foto)

Regele Charles al III-lea va deschide Castelul Balmoral din Scoţia pentru public în perioada 1 iulie – 4 august, înainte de propria sa vacanţă aici.

Castelul, aflat în inima Parcului Naţional Cairngorms, a fost una dintre reşedinţele preferate ale monarhului, unde îşi petrecea verile alături de familie. Aici a murit regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022.

"Pentru prima dată de când castelul a fost finalizat în 1855, am fost autorizaţi să vă oferim un tur privat cu ghizii noştri experimentaţi. Aceştia vă vor conduce într-o călătorie istorică prin multe dintre camerele magnifice ale castelului Balmoral", promite site-ul oficial al castelului.

Cu toate acestea, doar câţiva fericiţi vor putea vizita interiorul castelului, în grupuri de câte 10 persoane, cu o limită de 40 de intrări pe zi.

ADVERTISING

Pentru modica sumă de 100 de lire sterline (116 euro), vizitatorii vor avea acces la mai multe camere folosite de rege şi regină, iar pentru 150 de lire sterline (175 de euro) vor avea dreptul şi la un ceai de după-amiază, care conţine şi o mică gustare servită în restaurant.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea o expoziţie de acuarele realizate de regele Charles în sala de bal a castelului.

Este pentru prima dată când au loc astfel de vizite private la castelul care a fost achiziţionat de familia regală în 1852, în timpul domniei reginei Victoria. Regele intenţionează să deschidă porţile mai multor reşedinţe oficiale pentru public, potrivit Daily Mail.

ADVERTISING

Palatul Buckingham şi-a deschis porţile pentru public pentru prima dată în 1993. Banii strânşi au fost folosiţi pentru a restaura Castelul Windsor, care a fost parţial distrus de un incendiu în 1992.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇