Războiul lui Putin pune presiune pe frontierele americane: Tot mai mulți ruși care fug din țară se îndreaptă spre SUA

Războiul lui Putin pune presiune pe frontierele americane: Tot mai mulți ruși care fug din țară se îndreaptă spre SUA

Cele mai recente date ale vameșilor din SUA indică o creștere a numărului de cetățeni ruși care se prezintă la granițele americane, în special după ce Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială.

Imigrația ilegală este una dintre provocările majore ale președintelui Statelor Unite, iar numărul tot mai mare de migranți ruși care ajung la frontierele americane reprezintă un alt mod în care războiul declanșat de Putin în Ucraina afectează administrația Biden, scrie Newsweek.

În acest an, 36.271 de cetățeni ruși au fost înregistrați la granițele americane, potrivit datelor din ultimul an fiscal, încheiat în septembrie, anunțate de Biroul de Vamă şi Protecţia Frontierelor din Statele Unite (CBP).

ADVERTISING

În octombrie, 5.177 de ruși au ajuns la frontierele SUA, iar în noiembrie s-au înregistrat 6.920 de cazuri.

Din 2020, vameșii americani au înregistrat peste 4.000 de ruși la granițe doar într-o lună, mai 2022, cu 4.354 de migranți ruși.

La granița cu Mexicul au ajuns 21.763 de migranți ruși în anul fiscal 2022, cu 4.103 mai mulți decât în anul fiscal precedent.

După ce Vladimir Putin a anunțat în septembrie mobilizarea parțială, numeroși cetățeni ruși au fugit din țară pentru a evita încorporarea. Nu există un număr exact al acestui exod, însă The New York Times estimează că "sute de mii de bărbați au plecat".

ADVERTISING

Datele vameșilor americani despre numărul de migranți ruși nu fac o legătură directă cu mobilizarea din Rusia, însă cazurile s-au înmulțit după anunțul făcut de Putin.

Datele CBP includ frontiera terestră cu Canada și cea din sud, cu Mexicul, precum și intrările migranților ruși pe căi aeriene și maritime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇