Putin spune că sancțiunile Occidentului seamănă cu o declarație de război și că în Ucraina totul decurge conform planului

Putin spune că sancțiunile Occidentului seamănă cu o declarație de război și că în Ucraina totul decurge conform planului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că decizia de a interveni militar în Ucraina a fost foarte dificilă, dar că intervenția decurge conform planului, relatează EFE.

”Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, într-o întâlnire cu însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică.

Vladimir Putin a mai spus că totul decurge conform planului în Ucraina şi că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele în cadrul ''operaţiunii militare speciale'', aşa cum numeşte el invazia militară în Ucraina, consemnează şi Reuters.

ADVERTISING

Totodată, potrivit AFP, el a afirmat că Rusia nu intenţionează să introducă legea marţială, pe fondul zvonurilor persistente privind o astfel de măsură din cauza conflictului din Ucraina.

''Legea marţială este pusă în aplicare (...) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni'', a spus el, întrebat de angajaţi ai companiei aeriene ruse Aeroflot.

Referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a spus că acestea sunt asemănătoare unei declaraţii de război. El a apărat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruşi din estul Ucrainei, precum şi propriile interese.

ADVERTISING

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia doreşte ca Ucraina să fie "demilitarizată", "denazificată" şi că Ucraina ar trebui să aibă un statut neutru.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 10-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇