Putin impune sancțiuni economice Occidentului

Putin impune sancțiuni economice Occidentului

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care impune sancțiuni economice Occidentului, ca represalii pentru cele impuse Rusiei.

Este un răspuns la „acțiunile neprietenoase ale anumitor țări străine și organizații internaționale”, a declarat marți Kremlinul, citat de The Guardian.

Documentul respectiv nu oferă detalii cu privire la persoanele sau entităţile care pot fi afectate de sancţiunile în cauză.

Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse şi materii prime către persoanele şi entităţile pe care le-a sancţionat.

ADVERTISING

Decretul interzice, de asemenea, tranzacţiile cu persoane fizice şi companii străine afectate de sancţiunile de represalii ale Rusiei şi permite partenerilor contractuali ruşi să nu îşi îndeplinească obligaţiile faţă de acestea.

Guvernul are la dispoziție zece zile pentru a întocmi o listă cu cei care urmează să fie sancționați, precum şi pentru a defini ”criterii suplimentare” referitoare la o serie de tranzacţii care ar putea fi supuse restricţiilor.

Ziua 69 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇