Putin anunță când va primi marina rusă rachetele „unice în lume” Zircon

Putin anunță când va primi marina rusă rachetele „unice în lume” Zircon

Marina rusă va primi rachete hipersonice de croazieră Zircon în următoarele luni, iar zona lor de desfăşurare va depinde de interesele Rusiei, a anunțat, duminică, președintele rus Vladimir Putin, informează Reuters.

Vorbind de Ziua Flotei Militare ruse în fosta capitală imperială Sankt Petersburg, Putin l-a lăudat pe ţarul Petru cel Mare pentru că a făcut din Rusia o mare putere maritimă. Putin nu a menţionat Ucraina direct.

Dar şeful de la Kremlin a spus că a semnat o nouă doctrină a flotei militare, ale cărei detalii nu au fost publicate, lăudând de asemenea rachetele de croazieră hipersonice Zircon ca fiind unice în lume.

"Livrarea acestor (rachete) către forţele armate ruse va începe în următoarele luni", a spus Putin.

"Fregata Amiral Gorşkov va fi prima care va intra în serviciul de luptă cu aceste arme formidabile la bord", a precizat el.

"Lucrul cheie aici este capabilitatea marinei ruse (...). Să fie capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care hotărăsc să ne încalce suveranitatea şi libertatea", a declarat el.

Armele hipersonice pot zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului şi Rusia a efectuat anul trecut teste de lansare a rachetelor Zircon de pe nave de război şi submarine, aminteşte Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇