Protest USR la Ministerul Sănătății, pentru demisia lui Rafila. Stelian Ion a fost amendat (Foto & Video)

Protest USR la Ministerul Sănătății, pentru demisia lui Rafila. Stelian Ion a fost amendat (Foto & Video)

Parlamentari și membri USR au mers, marți, la Ministerul Sănătății, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila și ca Guvernul PSD-PNL să nu renunțe la banii europeni pentru spitale.

Totodată, USR a depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru ca ministrul Sănătății să vină în Parlament și să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale și dotări.

„Este momentul să ne despărțim de ministrul Rafila. Ultima picătură a curs în momentul în care a venit și ne-a anunțat cu seninătate că a pierdut circa 700 de milioane de euro fonduri din PNRR care trebuiau să fie folosite pentru construirea a șase unități spitalicești în toată țara.

ADVERTISING

Constanța, județ pe care eu îl reprezint în Parlament, se numără printre zonele afectate. Suntem cu toții nemulțumiți de incompetența acestui ministru, de faptul că ne minte cu nerușinare de când a depus jurământul”, a declarat Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției, potrivit unui comunicat al formațiunii.

image-2

USR afirmă că ministrul Sănătății îi minte pe români când invocă drept motiv pentru tăierea finanțării din PNRR „riscul ridicat” de nerealizare pentru mai multe spitale sau secții noi.

ADVERTISING

„Spitalul de Pediatrie din Constanța nu era în întârziere și putea fi realizat până în 2026. Similar, Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase de la Brașov, clasat pe locul 7 din 49 de proiecte evaluate de Ministerul Sănătății, avea toate șansele să fie realizat în termen cu bani europeni.

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila nu vor, însă, ca românii să aibă spitale moderne și bine dotate, construite cu bani europeni. Motto-ul guvernării Ciolacu-Ciucă-Iohannis: vorbe, nu fapte, incompetență și ticăloșie”, se mai arată în comunicat.

image-3

Foto: Facebook/USR

ADVERTISING

Stelian Ion a fost amendat

Deputatul USR Stelian Ion a primit o amendă de 1.000 de lei pentru protestul spontan care a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii. Acesta a precizat că va contesta amenda.

„Oamenii ăştia cred că prin procese verbale de contravenţie şi amenzi o să reuşească să ne oprească, să mai spunem adevărul şi să mai protestăm. Nu o să reuşească! În mod abuziv se dau nişte amenzi la nişte manifestaţii absolut decente, paşnice, prin care nu facem altceva decât să ne exprimăm nemulţumirea faţă de modul abject în care aceşti oameni îşi bat joc de sănătatea noastră şi de banii noştri.

Ei cred că prin astfel de procese verbale şi amenzi o să îi oprească pe oameni. Eu cred că şi-au încurcat socotelile şi cred că va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemulţumiţi de atitudinea asta abuzivă, discreţionară şi de dispreţ faţă de soarta noastră a tuturor”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Am primit o amendă de 1000 de lei pentru protestul spontan de la Ministerul Sănătății. Oamenii ăștia cred că prin procese verbale de contravenție și amenzi o să reușescă să ne oprească să mai spunem adevărul și să mai protestăm. Nu o să reușească!Eu cred că și-au încurcat socotelile și cred că va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemulțumiți de atitudinea asta abuzivă, discreționară și de dispreț față de soarta noastră, a tuturor.

Publicată de Stelian Ion pe Marţi, 12 septembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇