Protest cu sute de trandafiri pe plaja Copacabana, în ziua în care Brazilia a trecut de 500.000 de morți de COVID (Video)

Protest cu sute de trandafiri pe plaja Copacabana, în ziua în care Brazilia a trecut de 500.000 de morți de COVID (Video)

Mai mulți activiști au organizat duminică un protest pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, pentru a onora cele peste 500.000 de persoane răpuse de COVID-19 și a cere autorităților să ia măsuri ferme pentru a combate pandemia.

Activiștii de la ONG-ul Rio de Paz au înfipt în nisip 500 de bețe cu trandafiri în vârf, în ziua în care Brazilia a depășit pragul de 500.000 de decese cauzate de COVID-19, potrivit EuroNews.

De-a lungul ultimului an și jumătate, acest ONG a organizat mai multe manifestații prin care a cerut guvernului măsuri eficiente împotriva răspândirii virusului.

Memorial, red roses spread across Copacabana beach for Brazil's 500,000 COVID-19 deaths

Brazilia, care are peste 213 milioane de locuitori, a ajuns acum să aibă un bilanț zilnic de aproape 100.000 de cazuri noi și 2.000 de morți. Doar Statele Unite au înregistrat un număr mai mare de decese asociate bolii, 601.740, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Însă se crede că datele din India sunt incorecte și că această țară ar fi pe primul loc în ce privește decesele cauzate de COVID.

ADVERTISING

Campania de vaccinare a început târziu și merge greu în Brazilia, până acum nici 12% din populația adultă nefiind încă imunizată.

Reacția slabă a Braziliei în fața pandemiei a fost dictată de la cel mai înalt nivel. Președintele Jair Bolsonaro a fost printre cei care au negat o lungă perioadă existența virusului, până când și el a fost infectat.

Apoi a promovat numeroase teorii ale conspirației. El susține că virusul a fost creat de China, care a lansat ”un război chimic”. Bolsonaro s-a pronunțat și împotriva vaccinului, susținând că femeilor le-ar putea crește barbă și cei imunizați s-ar putea transforma în crocodili.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește mai multe despre situația cauzată de COVID-19 în Brazilia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇