Brazilia se confruntă cu o catastrofă umanitară. Pacienții COVID sunt legați de paturi, pentru că nu mai există sedative: Asta nu e medicină, e tortură

Brazilia se confruntă cu o catastrofă umanitară. Pacienții COVID sunt legați de paturi, pentru că nu mai există sedative: Asta nu e medicină, e tortură

Spitalele din Brazilia nu mai au sedative necesare pentru pacienții cu COVID-19, astfel că medicii recurg la metode brutale și îi leagă de pat pe bolnavi atunci când trebuie să îi intubeze, pentru a le salva viața.

Ministrul Sănătății, Marcelo Queiroga, a confirmat că țara sa se confruntă cu o mare criză și e în discuții cu Spania și alte state pentru a importa de urgență sedative. El a adăugat că spitalele se confruntă și cu o criză de oxigen, potrivit Reuters.

Spitalele sunt supraaglomerate și oficialii încep să recunoască public că nu există resurse pentru a salva pacienții cu forme grave ale bolii.

ADVERTISING

”Nu am crezut niciodată că voi trăi așa ceva, după 20 de ani de muncă la Terapie Intensivă. Să trebuiască să leg pacienți fără a-i putea seda… Asta nu e medicină, e o formă de tortură”, a declarat Aureo do Carmo Filho, un medic ATI de la un spital din Rio de Janeiro.

Mii de oameni care puteau fi salvați mor în Brazilia

Situația pune și mai mare presiune pe președintele Jair Bolsonaro, acuzat că a gestionat dezastruos pandemia de COVID.

Organizația Medici fără Frontiere a acuzat că, din cauza lipsei măsurilor, mii de oameni care puteau fi salvați au murit și Brazilia se confruntă acum cu o catastrofă umanitară, care riscă să se agraveze de la o zi la alta.

ADVERTISING

Până acum, 361.884 de decese legate de COVID-19 au fost raportate aici și Brazilia continuă să aibă bilanțuri negre uriașe în fiecare zi. Joi, 3.560 de decese au fost anunțate de autorități.

Bolsonaro s-a opus carantinării și chiar a organizat evenimente mari cu public, chiar și atunci când el însuși fusese confirmat cu virusul.

Abia recent a admis că vaccinarea este soluția ieșirii din pandemie, după ce inițial a fost unul dintre cei care au îmbrățișat teoriile conspiraționiste legate de virus și imunizare.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația pandemică din Brazilia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇