Prorușii din Lugansk fac un film despre războiul din Ucraina: Un "ghiveci" cu un Zelenski fals, naziști și biolaboratoare NATO

Prorușii din Lugansk fac un film despre războiul din Ucraina: Un "ghiveci" cu un Zelenski fals, naziști și biolaboratoare NATO

În autoproclamata Republică Populară Lugansk au început filmările la o producție care prezintă războiul din Ucraina așa cum a fost dictat de la Moscova.

Principalele teorii ale conspirației vehiculate de propaganda rusă sunt însăilate în acest film pe care prorușii din regiunea Lugansk îl au în lucru.

Potrivit Nexta, în filmul intitulat "Oameni politicoși", un actor îl interpretează pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, iar câțiva figuranți joacă rolurile unor soldați ucraineni care au tatuată zvastica pe brațe.

ADVERTISING

Unele scene sunt filmate într-un laborator în care a fost încropit cu elemente de decor și de recuzită un biolaborator, preluând o teorie a conspirației răspândită de Rusia, potrivit căreia NATO opera în Ucraina astfel de unități secrete în care au fost manipulate virusuri periculoase, precum variola maimuței, relatează Open.

O altă teorie a conspirației care se regăsește în acest film susține că în oțelăria Azovstal, apărată până la ultimul om de luptători ucraineni care s-au retras acolo erau dezvoltate arme biologice, iar un general ar fi fost capturat de ruși în subterane.

Deși de la începutul războiului nu a fost furnizată nicio dovadă, teoriile conspirației au continuat să alimenteze susținerea colectivă pentru război în Rusia și reprezintă baza scenariului acestui film.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Titlul filmului face referire la un logo al separatiștilor, reprodus pe unele tricouri ale susținătorilor autoproclamatei republici populare.

În august, jurnalistul ucrainean Artem Vesko, reprezentantul televiziunii ucrainene Rada în regiunea Lugansk, a stârnit o amplă polemică după ce a purtat un tricou cu însemnele proseparatiștilor în timp ce se afla într-un centru comercial.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇