Procurorii au decis soarta copilului de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea

Procurorii au decis soarta copilului de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea

Sunt șanse foarte mici ca băiețelul care și-a împușcat învățătoarea cu un pistol, într-o școală din statul american Virginia, să fie adus în fața judecătorului, dar autoritățile vor decide dacă un adult va fi pus sub acuzare, a spus un procuror.

Incidentul s-a petrecut pe 6 ianuarie, în școala primară Richneck din Newport News, unde copilul a venit în clasă cu un pistol în ghiozdan. Abigail Zwerner (foto), o învățătoare de 25 de ani, a fost împușcată în mână și în piept, dar a supraviețuit, relatează BBC.

ADVERTISING

Procurorul Howard Gwynn din Newport News a spus, miercuri, pentru NBC News că biroul său nu va emite nicio acuzație împotriva copilului. El a adăugat că "perspectiva ca un copil de șase ani să fie implicat într-un proces este problematică", fiindcă minorul e prea mic ca să înțeleagă sistemul de justiție.

"Obiectivul nostru nu este să facem ceva cât mai repede posibil. După ce analizăm faptele, vom pune sub acuzație orice persoană (…) despre care noi credem că putem dovedi dincolo de orice dubiu că a comis o infracțiune", a explicat Gwynn.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-un interviu pentru ABN News, procurorul a spus că există un consens general în rândurile experților din Statele Unite, potrivit cărora un copil de șase ani nu întrunește condițiile penale necesare pentru a fi vinovat de o agresiune gravă.

Învățătoarea a dat în judecată inspectoratul școlar după ce a fost împușcată în mână și în piept într-o altercație cu băiețelul. Potrivit poliției, pistolul cu care acesta a tras a fost cumpărat în mod legal și îi aparține mamei copilului.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇