Detalii în cazul băiatului de 6 ani care și-a împușcat intenționat învățătoarea. Poliția spune cum s-a întâmplat (Video)

Detalii în cazul băiatului de 6 ani care și-a împușcat intenționat învățătoarea. Poliția spune cum s-a întâmplat (Video)

Apar noi detalii despre cazul șocant din Virginia, de la finalul săptămânii trecute, când un copil de doar 6 ani și-a împușcat voit învățătoarea.

Potrivit polițiștilor americani, băiețelul a luat vinerea trecută arma mamei lui de acasă, a pus-o în ghiozdan și a scos-o în timpul orelor, trăgând înspre învățătoarea sa, Abigail Zwerner, informează BBC.

Deși rănită, învățătoarea de 25 de ani a reușit să-i ducă la adăpost pe ceilalți copii, înainte de a cere ajutor pentru rănile suferite.

Ea a fost preluată de serviciile medicale de urgență și este în continuare în spital, starea sa fiind stabilă.

ADVERTISING

„Este o eroină”, au spus polițiștii din Newport News, orașul din nord-vestul Virginiei de 180.000 de locuitori în care s-a întâmplat incidentul.

Forțele de ordine au povestit că, atunci când au fost să-i ia declarații învățătoarei, primul lucru pe care l-a întrebat a fost cum se simt copiii.

Totodată, au relatat și detalii de la intervenția de vinerea trecută. Când polițiștii au ajuns la Școala primară Richneck, l-au găsit pe copilul care a tras cu arma imobilizat de unul dintre angajații școlii.

Învățătoarea fusese împușcată prin mână, glonțul oprindu-se în piept. După ce i-a dus pe toți ceilalți copii la adăpost, s-a îndreptat spre biroul administrației școlii. O mamă care venise să își ia copilul a văzut-o. I-a spus să sune la 112 că a fost împușcată și apoi a leșinat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Școala era dotată cu detectoare de metal, însă copiii erau puși aleatoriu să treacă prin ele.

Mama copilului le-a spus polițiștilor că pistolul era al ei și era cumpărat legal.

Copilul va fi supus mai multor evaluări și școala va rămâne închisă pentru a da timp elevilor și comunității să se vindece.

Newport News police give update on Richneck Elementary school shooting

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇