Primele doze de vaccin Moderna au ajuns în România cu mașina (Foto & Video)

Primele doze de vaccin Moderna au ajuns în România cu mașina (Foto & Video)

Primele 14.000 de doze de vaccin Moderna au intrat, marţi seară, în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 (judeţul Arad).

Vaccinurile au fost aduse cu o maşină, prima tranşă fiind una simbolică.   Maşina care transportă dozele de vaccin a fost aşteptată la intrarea în ţară de echipaje de Poliţie care o vor escorta până la Bucureşti. Transportul va ajunge la destinaţie în cursul zilei de miercuri.    

ADVERTISING

Vaccinul Moderna a ajuns în RomâniaPrima tranșă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna, a intrat în România, în urmă cu...

Posted by RO Vaccinare on Tuesday, January 12, 2021

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor Privind Vaccinarea împotriva COVID-19, primele 14.000 de doze de vaccin Moderna vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino.  

WhatsApp-Image-2021-01-12-at-22.14.47
Foto: RO Vaccinare

”Prima tranşă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, vor ajunge mâine (miercuri - n.r.) la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară ”Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, a transmis, marţi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.    

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ”Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.   

 Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇