Prima reacție a lui Trump după ce a fost pus sub acuzare: Am asistat la cel mai malefic și mai atroce abuz de putere (Video)

Prima reacție a lui Trump după ce a fost pus sub acuzare: Am asistat la cel mai malefic și mai atroce abuz de putere (Video)

Fostul preşedinte Donald Trump a susţinut un discurs la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, în care a criticat administraţia preşedintelui Joe Biden pentru punerea sa sub acuzare în cazul documentelor clasificate.

„Astăzi am asistat la cel mai malefic şi mai atroce abuz de putere din istoria ţării noastre. Este trist să vezi cum un preşedinte în exerciţiu corupt a făcut ca principalul său adversar politic să fie reţinut pe baza unor acuzaţii false şi fabricate, de care el şi numeroşi alţi preşedinţi ar fi vinovaţi, chiar în mijlocul unor alegeri prezidenţiale în care pierde foarte mult”, a declarat Trump.

ADVERTISING

Donald Trump a descris acuzaţiile federale împotriva sa drept "interferenţă electorală şi încă o încercare de a truca şi fura alegerile prezidenţiale".

Trump a declarat că are dreptul să umble prin cutii şi să separe dosarele personale de documentele guvernamentale.

El a susţinut că nu a avut şansa de a examina toate materialele transferate de la Casa Albă înainte ca agenţii FBI să percheziţioneze reşedinţa sa din Mar-a-Lago anul trecut.

Former President Donald Trump delivers remarks following his arraignment — 6/13/23

Fostul preşedinte Donald Trump a pledat nevinovat la toate cele 37 de acuzaţii legate de presupusa manipulare defectuoasă a unor documente clasificate, relatează CNN.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avocaţii lui Trump au cerut un proces cu juraţi în timpul punerii sub acuzare a fostului preşedinte, marţi, la un tribunal federal din Miami. "Cu siguranţă pledăm nevinovat", i-a spus avocatul lui Trump, Todd Blanche, judecătorului.

Înainte de punerea sub acuzare, şerifii adjuncţi de la tribunal l-au înregistrat pe fostul preşedinte în baza de date şi au făcut copii electronice ale amprentelor sale digitale. Ei nu i-au făcut şi o fotografie de identificare, întrucât inculpatul este uşor de recunoscut.

ADVERTISING

Procesul de înregistrare a durat aproximativ 10 minute. Fostul preşedinte - primul care se confruntă cu acuzaţii penale la nivel federal - nu a fost încătuşat, aşa cum nici la New York nu s-a întâmplat, la începutul lunii aprilie, unde Donald Trump se confruntă cu un alt proces.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇